foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
pp1.nisko@gmail.com

                                       JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

10.05.2021

poniedziałek

Pieczywo mieszane , masło, szynka konserwowa , rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, mandarynka

1. Zupa kalafiorowa z ziemniakami     2.Makaron z serem , surówka z marchwi i jabłka                              3.Kompot z owoców mrożonych

Jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane

11.05.2021

wtorek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek, pomidor, zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka

1. Rosół wołowy z makaronem          2. Mięso wołowe z jarzynami, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty                                      3.Kompot z owoców mrożonych

Kakao na mleku, banan, pałki kukurydziane

 

 

12.05.2021

środa

Pieczywo mieszane, pasta z boczku i sera białego, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1. Zupa pomidorowa z ryżem            2. Jajko sadzone, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną i rzodkiewką 3.Kompot z owoców mrożonych

 

Ciasto zebra, kakao na mleku, jabłko

13.05.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane , masło, ser żółty, jajko, rzodkiewka, zielony szczypior, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka

1. Zupa z lanym ciastem na rosole    2. Kotlet drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem                     3. Kompot z owoców mrożonych

Kasza manna, mus truskawkowy

 

 

14.05.2021

piątek

Pieczywo mieszane , jajecznica na maśle, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1. Zupa krupnik z kaszą jęczmienną   2. Ryba panierowana, ziemniaki,  surówka z czerwonej kapusty   3.Kompot z owoców mrożonych

Kisiel truskawkowy z jabłkami, biszkopty

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie                                                                 

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

533365
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
785
945
5168
18553
533365

2021-10-23 12:16