foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
pp1.nisko@gmail.com

                                                            JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

22.03.2021

poniedziałek

Pieczywo mieszane , masło, kiełbasa krakowska sucha, pomidor, zielony szczypior,

kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1. Zupa ziemniaczana

2. Makaron z serem i szpinakiem

3.Kompot z owoców mrożonych

Rogal krucho-drożdżowy z dżemem, kakao na mleku, gruszka

23.03.2021

wtorek

Pieczywo mieszane , jajecznica na maśle, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, banan

 

1. Zupa  kalafiorowa z ziemniakami

2. Bitki w sosie własnym, kasza gryczana, buraczki zasmażane

3.Kompot z owoców mrożonych

Surówka z marchwi, jabłka i rodzynek, chrupki kukurydziane

24.03.2021

środa

Pieczywo mieszane, pasta z boczku i sera białego, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna jabłko

1. Zupa pomidorowa z ryżem

2. Jajko sadzone, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną i rzodkiewką

3.Kompot z owoców mrożonych

Kasza manna, mus truskawkowy

 

 

25.03.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane , masło,

ser żółty, jajko, rzodkiewka, zielony szczypior,

kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1. Zupa z lanym ciastem na rosole

2. Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta zasmażana

3. Kompot z owoców mrożonych

Makaron na mleku, mandarynka

26.03.2021

piątek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek, rzodkiewka zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka

1. Zupa krupnik z kaszą jęczmienną

2. Ryba panierowana, ziemniaki,  surówka z selera

3.Kompot z owoców mrożonych

 

Kisiel truskawkowy z jabłkami, biszkopty

 

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

15.03.2021

Poniedziałek

 

Pieczywo mieszane, masło, twarożek, rzodkiewka, zielony szczypiorek,

kakao na  mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1. Barszcz biały z jajkiem i ziemniakami

2. Racuchy drożdżowe z jabłkami

3.Kompot z owoców mrożonych

Pieczywo, masło, szynka konserwowa, ogórek kiszony,  zielony szczypior, herbata z cytryną, marchewka

16.03.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek świeży, zielony szczypiorek,

kawa inka na  mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka

1.Rosól drobiowy z makaronem

2.Potrawka z kurczaka, ziemniaki, fasolka szparagowa

3.Kompot z owoców mrożonych

Kisiel truskawkowy z jabłkami, pałki kukurydziane

 

17.03.2021

Środa

Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska sucha, rzodkiewka, zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, mandarynka

1. Zupa  ogórkowa z ziemniakami

2.Naleśniki z serem, marchewka

3.Kompot z owoców mrożonych

 

Pieczywo z masłem, jajko, ogórek świeży, zielony szczypior, kakao na mleku, jabłko

18.03.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane, pasta z awokado, zielony szczypior,  płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1.Zupa grochowa z makaronem, zielona pietruszka

2. Szynka pieczona w sosie własnym, ziemniaki, surówka z marchwi i chrzanu

3. Kompot z owoców mrożonych

Jogurt naturalny z truskawkami, biszkopty

19.03.2021

Piątek

Pieczywo mieszane, masło,  pasta z  jajek , zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryna, jabłko

1. Zupa krupnik z kaszą jęczmienną

2. Ryba w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

3. Kompot z owoców mrożonych

Szarlotka z jabłkami

(wyrób własny ), kakao na mleku

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie lisć laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie, cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

 

                                                      JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

08.03.2021

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło,  parówka z szynki ,keczup, herbata z cytryną,  kawa inka na mleku, woda mineralna,

marchewka

1. Zupa  grysikowa

2. Jajko sadzone, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną

3. Kompot z owoców mrożonych

Makaron na mleku,

jabłko

09.03.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane ,masło, ser żółty, pomidor, zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną,

woda mineralna, jabłko

1. Zupa kalafiorowa  z ziemniakami

2. Łazanki z kapustą i mięsem

3. Kompot z owoców mrożonych

Sałatka owocowa,

chrupki kukurydziane

10.03.2021

Środa

Pieczywo mieszane, masło,  polędwica sopocka, ogórek kiszony, rzodkiewka , zielony szczypior, herbata z cytryną,  kawa inka na mleku, woda mineralna

1. Zupa pomidorowa z ryżem

2. Kopytka z serem białym, surówka z marchwi i jabłka

3.Kompot z owoców mrożonych

 

Bułka z masłem jajko, rzodkiewka ,ogórek świeży, kakao na mleku

11.03.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser biały , dżem ,

płatki owsiane na mleku,

herbata z cytryną,

woda mineralna, jabłko

 1. Zupa barszcz czerwony, chleb, zielony koper.

2. Kotlet drobiowy panierowany, marchewka z groszkiem

3. Kompot z owoców mrożonych

Kisiel truskawkowy z jabłkami, pałki kukurydziane

12.03.2021            piątek

 

 

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle zielony szczypior.

Kakao na mleku, herbata z cytryną, marchewka

1. Zupa z lanym ciastem

2. Ryba z warzywami, ziemniaki, ćwikła z chrzanem

3.Kompot z owoców mrożonych

Kasza jaglana na mleku, mus truskawkowy

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków

używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie lisć laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,

cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :

glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

 

                                  JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

01.03.2021

poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, jajko z chrzanem, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka

1. Zupa ogórkowa z ziemniakami

2. Makaron ze szpinakiem

i serem białym 

3.Kompot z owoców mrożonych  

Rogal krucho drożdżowy

z dżemem, herbata z cytryną, jabłko

02.03.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle, zielony szczypior, kawa inka na  mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, banan

1. Zupa krupnik z kaszą jęczmienną       

2. Parówki w sosie pomidorowym, ziemniaki , fasolka szparagowa

3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza  manna na mleku, mus truskawkowy

03.03.2021

środa

Pieczywo mieszane , masło, kiełbasa krakowska sucha, pomidor, zielony szczypior,

kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1.Zupa grochowa z ziemniakami     

2.Ryż z bitą śmietaną i truskawkami

3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo mieszane, pasta z awokado, ogórek kiszony, zielony szczypior, herbata z cytryną, marchewka

04.03.2021

czwartek

Pieczywo mieszane, pasta z jajek, zielony szczypiorek, kasza manna na mleku herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1.Zupa ziemniaczana

2. Łazanki z kapustą i mięsem

3. Kompot z owoców mrożonych

Kakao na mleku, mandarynka, biszkopt

05.03.2021

piątek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek, zielony szczypiorek, rzodkiewka, kawa inka  na mleku, herbata z cytryną,  woda mineralna, jabłko

1.Zupa koperkowa z ryżem

2.Ryba  panierowana ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt naturalny z truskawkami, pałki kukurydziane

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie lisć laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

 

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

568179
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
162
772
162
25379
568179

2021-11-29 06:11