foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
pp1.nisko@gmail.com

                                    JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

28.06.2021

Poniedziałek

 

Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska sucha, ogórek świeży, zielony szczypior, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną , woda mineralna, jabłko

1. Zupa ziemniaczana                         

2. Ryż na mleku z bitą śmietaną i truskawkami                                   3. Kompot z owoców mrożonych

 

Bułka wek, masło, ser żółty, rzodkiewka , zielony szczypior, herbata z cytryną

marchewka

29.06.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek, rzodkiewka, zielony szczypiorek, kakao na  mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, truskawki

1. Rosół drobiowy z makaronem

2. Potrawka z kurczaka, ziemniaki, brokuł z wody                                       

3. Kompot z owoców mrożonych

Kasza manna na mleku, mus truskawkowy

30.06.2021

Środa

Pieczywo mieszane, masło, wędlina, jajko z chrzanem, ogórek świeży, szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, gruszka

1. Zupa  krupnik z kaszą jęczmienną

2. Kopytka, ser biały, surówka z marchwi i jabłka                                  

3. Kompot z owoców mrożonych

Rogal krucho-drożdżowy z dżemem, kakao na mleku, jabłko

01.07.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, jajko, pomidor, zielony szczypiorek, kakao na  mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1. Zupa jarzynowa z ziemniakami     

2. Gołąbki z sosem pomidorowym     

3.  Kompot z owoców mrożonych

Jogurt naturalny z truskawkami,  pałki kukurydziane

02.07.2021

Piątek

 

Pieczywo mieszane, masło, pasta z awokado, zielony szczypior, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, marchewka

1. Zupa pomidorowa z makaronem 

2. Ryba panierowana, ziemniaki, mizeria z ogórka                                   

3. Kompot z owoców mrożonych

Arbuz , biszkopty

 

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie-W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

                                          JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

14.06.2021

poniedziałek

 

Pieczywo mieszane,

masło, kiełbasa krakowska sucha, pomidor, zielony szczypior, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną , woda mineralna, marchewka

1 Zupa grysikowa

2. Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, sałatka z ogórka

3. Kompot z owoców mrożonych

Bułka wek, zielona sałata, masło, twarożek, zielony szczypior, kakao na mleku, jabłko

 

15.06.2021

wtorek

 

Pieczywo , masło, ser żółty,  rzodkiewka, zielony szczypior,   płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, banan

1. Zupa pieczarkowa z makaronem

2. Parówki w sosie pomidorowym, ziemniaki, kalafior z wody

3.Kompot z owoców mrożonych

Kasza jaglana na mleku, mus truskawkowy

16.06.2021

Środa

Pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, ogórek świeży, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1. Zupa ziemniaczana

2. Makaron z serem białym i szpinakiem

3.Kompot z owoców mrożonych   

Rogal krucho drożdżowy, dżem wiśniowy, herbata z cytryną, marchewka

17.06.2021

czwartek

Pieczywo mieszane, pasta z awokado, rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1. Zupa pomidorowa z ryżem

2. Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem

 3.Kompot z owoców mrożonych   

Kisiel owocowy z jabłkami biszkopty

 

 

18.06.2021            piątek

 

 

Pieczywo mieszane, masło, pasta z jajek, zielony szczypior, kawa inka na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka

1.Zupa krupnik z kaszą jęczmienną

2.Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

3. Kompot z owoców mrożonych.

Koktajl truskawkowy, chrupki kukurydziane

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka, jaj ,soi ,selera i gorczycy

                                                               JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

           ŚNIADANIE

            OBIAD

PODWIECZOREK

07.06.2021

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle, zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1.Zupa brokułowa z ziemniakami

2.Ryż na mleku z bita śmietaną i truskawkami

3.Kompot z owoców mrożonych

Pieczywo, pasta z szynki i sera żółtego, herbata  z cytryną, marchewka

08.06.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek, ogórek świeży, zielony szczypior, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, banan

1.Zupa grochowa z makaronem

2. Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana

3.Kompot z owoców mrożonych

Kisiel truskawkowy, z jabłkami, chrupki kukurydziane

09.06.2021

Środa

Pieczywo mieszane , masło, szynka konserwowa, pomidor, zielony szczypior, kawa inka, na mleku herbata z cytryną, woda mineralna, owoc sezonowy

 

1. Zupa porowa z ryżem

2. Pierogi leniwe, surówka

    z marchwi

3.Kompot z owoców mrożonych

Kasza manna na mleku, mus truskawkowy

10.06.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło,

Ser biały , dżem

płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1.Zupa  z zielonego groszku z ziemniakami

2. Łazanki z kapustą i mięsem

3.Kompot z owoców mrożonych

Surówka z marchwi, jabłka i rodzynek, pałki kukurydziane

 

 

11.06.2021

Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, jajko, rzodkiewka, zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc sezonowy

1.Zupa z lanym ciastem

2.Ryba panierowana, ziemniaki, sałata ze śmietaną

3.Kompot z owoców mrożonych

Jogurt naturalny z truskawkami, biszkopty

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

31.05.2021

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, ogórek kiszony, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

 

1. Zupa  grysikowa, zielona pietruszka

2. Kotlety z jajek , sos pieczarkowy, surówka z białej kapusty

3.Kompot z owoców mrożonych   

Rogal krucho drożdżowy z dżemem, kakao na mleku, marchewka

01.06.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, pasta z jajek, zielony szczypior, kawa inka na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko 

1. Rosół drobiowy z makaronem

2. Potrawka z kurczaka, ziemniaki, fasolka szparagowa

3.Kompot z owoców mrożonych

Oponki z serem , sałatka owocowa

02.06.2021

Środa

Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska sucha, pomidor, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną, woda mineralna, banan

1 Zupa barszcz czerwony z  ziemniakami

2. Naleśniki z serem, mus truskawkowy

3. Kompot z owoców mrożonych

Pieczywo mieszane, masło,  jajko, rzodkiewka, zielony szczypior, herbata z cytryną, jabłko

03.06.2021

Czwartek

 

 

         DZIEŃ WOLNY

 

04.06.2021

Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser biały, dżem, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną,  woda mineralna, jabłko

1.Zupa koperkowa z ryżem

2.Pulpety z ryby, ziemniaki, mizeria z ogórka

3.Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt naturalny z truskawkami, pałki kukurydziane

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

533397
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
817
945
5200
18585
533397

2021-10-23 12:46