foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

27.03.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło,  parówki z szynki, ketchup, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa z  lanym ciastem na rosole.                  2.Kotlety z jajek, ziemniaki, sos pieczarkowy, surówka z kapusty pekińskiej.                                                 

3. Kompot z owoców mrożonych.

 

Kasza jaglana na mleku  z musem truskawkowym.

28.03.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane ,pasta z jajek, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa krupnik.                      

2.Kotlety schabowe, ziemniaki, kapusta zasmażana.                                  

3. Kompot z owoców mrożonych.

Piernik(wyrób własny), kawa inka na mleku, marchewka.

29.03.2023

Środa

Pieczywo mieszane ,masło, pieczeń rzymska, ogórek kiszony, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa kalafiorowa

ziemniakami.                             

2.Makaron  z serem, surówka z marchwi.                                                         3.Kompot z owoców mrożonych.          

Pieczywo, masło, jajko, rzodkiewka, herbata z cytryną, gruszka.

30.03.2023

Czwartek

Pieczywo, masło, ser biały, dżem, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna ,owoc.

1.Zupa ziemniaczana.                

2Gulasz mięsny, kasza gryczana, fasolka szparagowa.                                   

3. Kompot z owoców mrożonych.         

Kisiel wiśniowy z jabłkiem, pałki kukurydziane.

31.03.2023

Piątek

Pieczywo mieszane, pasta z awokado i sera białego, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa pomidorowa z ryżem. 

2.Kotlety rybne, ziemniaki, ćwikła z chrzanem.                                        3.Kompot z owoców mrożonych.      

 

Surówka z marchwi, jabłka i żurawiny, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1563218
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
70
698
1460
11007
1563218

2024-10-16 03:52