foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
pp1.nisko@gmail.com

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

03.04.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha ,jajko z chrzanem ,kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.     

2. Ryż na mleku z musem truskawkowym.         

3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, twarożek ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc.

04.04.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną, kakao na mleku, woda mineralna, owoc.

1.Rosól drobiowy z makaronem, natka pietruszki.                             

2.Potrawka z kurczaka, ziemniaki, bukiet warzyw.                                                 

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna z musem truskawkowym.

05.04.2023

Środa

Pieczywo mieszane ,masło, schab pieczony, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa pieczarkowa z makaronem.   

2.Jajko sadzone, ziemniaki, sałata zielona.                                                  3.Kompot z owoców mrożonych.         

Rogal krucho- drożdżowy , dżem, kakao na mleku.

06.04.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa koperkowa z ryżem.                  

2. Kotlety mielone ,ziemniaki,  marchewka z groszkiem.                  

 3. Kompot z owoców mrożonych.         

Jogurt wiśniowy, chrupki kukurydziany.

07.04.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser biały i dżem, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, owoc.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole .          2.Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty.   

3.Kompot z owoców mrożonych.

Surówka z marchwi i jabłka, żurawina, cukier, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1272530
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
450
692
3758
5478
1272530

2023-12-07 17:13