JADŁOSPIS TYGODNIOWY UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.
|
|||
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
03.04.2023 Poniedziałek |
Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha ,jajko z chrzanem ,kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko. |
1.Zupa jarzynowa z ziemniakami. 2. Ryż na mleku z musem truskawkowym. 3.Kompot z owoców mrożonych. |
Pieczywo, masło, twarożek ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc. |
04.04.2023 Wtorek |
Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną, kakao na mleku, woda mineralna, owoc. |
1.Rosól drobiowy z makaronem, natka pietruszki. 2.Potrawka z kurczaka, ziemniaki, bukiet warzyw. 3. Kompot z owoców mrożonych. |
Kasza manna z musem truskawkowym. |
05.04.2023 Środa |
Pieczywo mieszane ,masło, schab pieczony, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka. |
1.Zupa pieczarkowa z makaronem. 2.Jajko sadzone, ziemniaki, sałata zielona. 3.Kompot z owoców mrożonych. |
Rogal krucho- drożdżowy , dżem, kakao na mleku. |
06.04.2023 Czwartek |
Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko. |
1.Zupa koperkowa z ryżem. 2. Kotlety mielone ,ziemniaki, marchewka z groszkiem. 3. Kompot z owoców mrożonych. |
Jogurt wiśniowy, chrupki kukurydziany. |
07.04.2023 Piątek |
Pieczywo mieszane, masło, ser biały i dżem, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, owoc. |
1.Zupa z lanym ciastem na rosole . 2.Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty. 3.Kompot z owoców mrożonych. |
Surówka z marchwi i jabłka, żurawina, cukier, pałki kukurydziane. |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie
W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy