foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

08.05.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, pomidor, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa  jarzynowa z ziemniakami.

2.Makaron z serem białym i szpinakiem.                                                   3. Kompot z owoców mrożonych                              

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

09.05.2023

Wtorek

Pieczywo, masło, ser biały, dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa grysikowa.                            

2.Filet panierowany,  ziemniaki, marchewka z groszkiem.                                                

 3. Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt truskawkowy, pałki kukurydziane.

10.05.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup,  herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa grochowa z ziemniakami.                    2.Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym.     

3.Kompot z owoców mrożonych.         

Pieczywo, masło, jajko, pomidor , rzodkiewka, kawa inka na mleku, gruszka.

11.05.2023

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1.Zupa z soczewicy z ziemniakami.                     

2.Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym , kasza bulgur, sałatka z ogórka zielonego.                     

3. Kompot z owoców mrożonych.         

 

Oponki serowe, kakao na mleku, owoc.

12.05.2023

Piątek

Pieczywo mieszane, twarożek ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc

1.Zupa ogórkowa z ryżem.                            2.Ryba panierowana, ziemniaki, sałata lodowa z rzodkiewką i  śmietaną.                                          3.Kompot z owoców mrożonych.      

 

Sałatka owocowa, chrupki bananowe.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1531557
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
218
267
2098
9612
1531557

2024-09-13 06:47