foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

06.11.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa papryka, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole.                                  

2.Jajko sadzone, sałata zielona

ze śmietaną, ziemniaki.             

3. Kompot z owoców mrożonych

Oponki serowe, kakao na mleku, owoc.

07.11.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, pasta z sera białego i awokado,rzodkiewka, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami.     

                                                                   2.Makaron spagethii z

sosem i mięsem ,bukiet warzyw.                     

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kisiel owocowy z jabłkiem, pałki kukurydziane.

08.11.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasztet mięsno warzywny, ogórek kiszony , kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa barszcz czerwony z chlebem .                      

2.Knedle ze śliwkami.                                                     

 3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna z musem truskawkowym.

09.11.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , jabłko.

 

1. Zupa koperkowa z ryżem                      

 2. Nuggetsy z frytkami, sos czosnkowy, surówka z buraka i ogórka kiszonego.                                

3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Makaron na mleku, jabłko.

10.11.2023 Piątek

Pieczywo, masło, ser żółty, pomidor, płatki jaglane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa krupnik.                             

2.Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kapusty białej.                                                         

3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Sałatka owocowa, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1531588
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
249
267
2129
9643
1531588

2024-09-13 07:31