foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20.11.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, pomidor, kawa inka na mleku herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa kapuśniak z ziemniakami.                                   2.Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym.                           

3. Kompot z owoców mrożonych

Surówka z marchwi i jabłka, chrupki kukurydziane.

21.11.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, pasta z sera zółtego i jajka ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, owoc.

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami.                                                                        2. Bitki wieprzowe w sosie własnym,

kasza kuskus, ćwikła z chrzanem.                                                 

3. Kompot z owoców mrożonych.

Bułka drożdżowa z jabłkiem (wyrób własny) kawa inka na mleku, owoc.

22.11.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa krem chrzanowa z jajkiem i grzankami.                       2.Pierogi leniwe, marchewka.              

3. Kompot z owoców mrożonych.

Rogal krucho-drożdżowy, dżem, kakao na mleku.

23.11.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, jajko, papryka, rzodkiewka, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , owoc.

 

1. Zupa  krupnik.                                                                  2. Pałki z kurczaka pieczone, ziemniaki,

kapusta zasmażana.                                                                 

3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Kasza kukurydziana z musem truskawkowym.

24.11.2023 Piątek

Pieczywo, masło, twarożek ze szczypiorkiem, płatki jaglane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa grysikowa.                                  

 2.Kotlety rybne, ziemniaki,

surówka z kapusty kiszonej.                                                    

 3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Galaretka owocowa, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,

cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .

Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1531546
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
207
267
2087
9601
1531546

2024-09-13 06:30