foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

11.12.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, papryka, kawa inka na mleku herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z zielonego groszku z ziemniakami.                                  

2.Makaron z serem białym i surówką z marchwi.                           

3. Kompot z owoców mrożonych

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

12.12.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, pasta z sera zółtego i jajka ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, owoc.

1.Zupa grysikowa.                                                                       2. Kotlety mielone, ziemniaki opiekane,

surówka marchew z chrzanem.                                                        

3. Kompot z owoców mrożonych.

Bułka drożdżowa z jabłkiem (wyrób własny) kawa inka na mleku, owoc.

13.12.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.

2.Nalesniki z serem i musem truskawkowym.                                           

3. Kompot z owoców mrożonych.

Zapiekanki z pieczarkami i serem mozzarellą, kakao na mleku.

14.12.2023 Czwartek

Pieczywo, masło, twarożek z warzywami, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , owoc.

 

1. Zupa ziemniaczana.                                                                  2. Gulasz mięsny, kasza bulgur, surówka z pora i marchwi.                                                               

3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Jogurt truskawkowy, pałki kukurydziane.

15.12.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao  mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa z czerwonej soczewicy z makaronem.                                        

 2.Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.                                                   

 3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Kisiel z czarnej porzeczki, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1531529
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
190
267
2070
9584
1531529

2024-09-13 05:51