foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

06.11.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa papryka, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole.                                  

2.Jajko sadzone, sałata zielona

ze śmietaną, ziemniaki.             

3. Kompot z owoców mrożonych

Oponki serowe, kakao na mleku, owoc.

07.11.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, pasta z sera białego i awokado,rzodkiewka, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami.     

                                                                   2.Makaron spagethii z

sosem i mięsem ,bukiet warzyw.                     

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kisiel owocowy z jabłkiem, pałki kukurydziane.

08.11.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasztet mięsno warzywny, ogórek kiszony , kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa barszcz czerwony z chlebem .                      

2.Knedle ze śliwkami.                                                     

 3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna z musem truskawkowym.

09.11.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , jabłko.

 

1. Zupa koperkowa z ryżem                      

 2. Nuggetsy z frytkami, sos czosnkowy, surówka z buraka i ogórka kiszonego.                                

3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Makaron na mleku, jabłko.

10.11.2023 Piątek

Pieczywo, masło, ser żółty, pomidor, płatki jaglane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa krupnik.                             

2.Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kapusty białej.                                                         

3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Sałatka owocowa, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

30.10.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, jajko z chrzanem, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.                                  2.Makaron z serem białym i szpinakiem.                                3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana z musem truskawkowym

31.10.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, twarożek ze szczypiorkiem,  kakao na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, jabłko.

1.Zupa grochowa z makaronem.                                                                          2.Filet drobiowy panierowany, ziemniaki opiekane,

surówka z marchwi i chrzanu.                                                                  3.Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto jogurtowe z owocami(wyrób własny), kawa na mleku.

01.11.2023

Środa

Dzień Wolny

Dzień Wolny

Dzień Wolny

02.11.2023

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, papryka, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

 

1.Zupa grysikowa.                                                   2.Parowki w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa.                        

 

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt truskawkowy, pałki kukurydziane.

03.11.2023

Piątek

Pieczywo mieszane , masło, pasta z ryby wędzonej i sera białego, herbata z cytryną, woda mineralna , owoc

1.Zupa pomidorowa z ryżem.                                                                    

2. Pierogi ruskie, jabłko.                                        

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Galaretka owocowa z bananami, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

23.10.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa ziemniaczana.                                    2.Naleśniki z serem , marchewka.

3. Kompot z owoców mrożonych

Kasza manna z musem truskawkowym.

24.10.2023

Wtorek

Pieczywo , masło, ser biały i dżem, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole.   

2. Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta zasmażana.                               

3. Kompot z owoców mrożonych.

 

Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane.

25.10.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa pomidorowa z ryżem.                                                   

2.Kotlety z jajek w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty.                               

3. Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata z cytryną.

26.10.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , jabłko.

 

1.Rosół drobiowy z makaronem.        2.Potrawka z kurczaka, ryż,  fasolka szparagowa.                                   

3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Pierożki drożdżowe z jabłkiem (wyrób własny), kakao na mleku.

27.10.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, ser żółty, pomidor, zielony szczypior, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa Krupnik.                                

2.Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi.                                                        

 3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Surówka z marchwi i jabłka, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

16.10.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, papryka, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa kapuśniak z ziemniakami.                                   2.Ryż na mleku z jabłkiem..                                  3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, jajko, pomidor, zielony szczypiorek, herbata z cytryną, owoc.

17.10.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną , woda mineralna, jabłko.

1.Zupa pieczarkowa z makaronem.                                             

2Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, marchewka  z groszkiem.                                                    

3.Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto marchewkowe (wyrób własny), kakao,

 

18.10.2023

Środa

Pieczywo mieszane, pasta z sera i boczku, ogórek, kawa inka na mleku,   herbata z cytryna , woda mineralna, owoc.

1.Zupa   krem chrzanowa z jajkiem i grzankami.                                                

2.Kopytka z serem i szpinakiem.                                               

3.Kompot z owoców mrożonych.

Rogal krucho drożdżowy z dżemem, herbata z cytryną, owoc.

19.10.2023

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek z warzywami, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka..

 

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami.                                                                 2.Gołąbki po cygańsku w sosie pomidorowym ,brokuł.                           

 3. .Kompot z owoców mrożonych.

Kasza kukurydziana na mleku  z musem truskawkowym.

20.10.2023

Piątek

Pieczywo, masło,  pasta z awokado i jajka, rzodkiewka, kasza manna na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa    pomidorowa z ryżem.                                                   

2. Kotlety z ryby, ziemniaki, mizeria z ogórka.                                                       

3. .Kompot z owoców mrożonych.

 

 

Jogurt wiśniowy, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1531539
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
200
267
2080
9594
1531539

2024-09-13 06:14