foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

09.10.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, papryka, herbata z cytryną,  kakao, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa na rosole z zacierką.                                     2.Jajko sadzone na parze,  ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną i rzodkiewką.                                                                 3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, ser biały, dżem, herbata z cytryną, owoc.

10.10.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną , woda mineralna, śliwka..

1.Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami.                                             

2. Bitki schabowe w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej.                                        

3.Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto zebra (wyrób własny), herbata z cytryna, marchewka.

11.10.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parowki z szynki, ketchup, kakao,  herbata z cytryna , woda mineralna, owoc.

1.Zupa krem kalafiorowa z grzankami.                2.Knedle ze śliwkami.                     

3.Kompot z owoców mrożonych.

Budyń waniliowy z polewa owocową, pałki kukurydziane.

12.10.2023

Czwartek

Pieczywo, pasta z awokado, rzodkiewka , kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

 

1.Zupa  jarzynowa z ziemniakami.                                                                 2.Makaron spaghetti z sosem i mięsem, fasolka szparagowa.                           

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana na mleku  z musem truskawkowym.

13.10.2023

Piątek

Pieczywom mieszane, masło, ser żółty, pomidor, zielony szczypiorek, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa koperkowa z ryżem.                                          2. Ryba panierowana , ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.                               

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa z rodzynkami, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

02.10.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, jajko z chrzanem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z zielonego groszku z ziemniakami.                                      2.Ryż na mleku z jabłkami.                                              

3. Kompot z owoców mrożonych

Zapiekanki z pieczarkami i serem mozzaręllą, herbata owocowa, owoc.

03.10.2023

Wtorek

Pieczywo, masło, pasta z sera i papryki, rzodkiewka, , płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa pomidorowa z makaronem.  2. Pulpety w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej.                                          3. Kompot z owoców mrożonych.

.

Szarlotka  z jabłkami (wyrób własny), herbata z cytryną.

04.10.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, schab pieczony (wyrób własny),pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Barszcz biały z jajkiem i ziemniakami.                        2.Racuchy drożdżowe z jabłkiem. 

3. Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, twarożek z warzywami, kakao, owoc.

05.10.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , jabłko.

 

 1.Zupa ziemniaczana.       

2.Łazanki z kapustą i mięsem.                  

3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Kasza kukurydziana na mleku z musem truskawkowym.

06.10.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa    grochowa z makaronem.                                 2.Kotlety rybne, ziemniaki, ziemniaki, mizeria z ogórka.          

3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Jogurt wiśniowy, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

25.09.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.                                     

2.Makaron z serem białym i szpinakiem.     

3. Kompot z owoców mrożonych

Bułka wek, masło, jajko, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, marchewka.

26.09.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa porowa z ryżem.                                    2.Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, mizeria z ogórka.                

 3. Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa z rodzynkami, wafle ryżowe.

27.09.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pieczeń rzymska, ogórek,  kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa krem chrzanowa z jajkiem.                                                      2.Pierogi leniwe, surówka z marchwi i jabłka.           3. Kompot z owoców mrożonych.

Rogal krucho-drożdżowy, dżem, kakao na mleku, owoc.

28.09.2023 Czwartek

Pieczywo, pasta z jajek, szczypiorek, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , jabłko.

 

1.Rosół drobiowy z makaronem. 

2. Potrawka z kurczaka, ziemniaki, bukiet warzyw.                               

 3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Oponki serowe, kakao, owoc.

29.09.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa  krupnik.                                       

2. Ryba panierowana, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną i rzodkiewką.                                                    

3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Galaretka wiśniowa z bananami, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

18.09.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, jajko z chrzanem , herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa ziemniaczana.                                        2.Makaron z serem białym i surówką z marchwi.                                                 

3. Kompot z owoców mrożonych

Rogal krucho-drożdżowy, dżem, kakao na mleku, owoc.

19.09.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Zupa  grochowa z ziemniakami.                                        2.Gulasz mięsny, kasza bulgur, surówka z marchwi i chrzanu .                  

3. Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt  truskawkowy , chrupki kukurydziane.

20.09.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasztet mięsno- warzywny, papryka czerwona, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa barszcz czerwony z chlebem.                                                      2.Jajko sadzone na parze, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną.                                                                     

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna z musem truskawkowym.

21.09.2023 Czwartek

Pieczywo, pasta z awokado, rzodkiewka, płatki jaglane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa na rosole z lanym ciastem.                                                       

2.Kotlety mielone , ziemniaki, ćwikła z chrzanem.                                      

3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Kisiel truskawkowy z jabłkiem, pałki kukurydziane.

22.09.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , jabłko.

1. Zupa pomidorowa z ryżem.                                           

2.Kotlety rybne , ziemniaki, surówka z ogórka.                                                      

3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Zupa mleczna z makaronem , marchewka.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1531629
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
290
267
2170
9684
1531629

2024-09-13 07:47