foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
pp1.nisko@gmail.com

                   JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

22.11.2021

Poniedziałek

Pieczywo mieszane,

masło, kiełbasa krakowska sucha, pomidor szczypiorek, kakao,  herbata z cytryną ,

 woda mineralna, jabłko.

Zupa brokułowa  z

ziemniakami.

Ryż z truskawkami i bita śmietaną.                        Kompot z owoców mrożonych

Pieczywo mieszane, masło, twarożek z  rzodkiewką, herbata z cytryną.

23.11.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło pasta z jajek, rzodkiewka. kawa inka na  mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, banan.

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami.

Łazanki z kapustą i mięsem.            Kompot z owoców mrożonych

 

Rogaliki drożdżowe z serem (wyrób własny), kakao, marchewka.

24.11.2021

Środa

Pieczywo mieszane ,masło, parówki z szynki, ketchup,  kakao ,herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

 Zupa krupnik.

Jajko sadzone, ziemniaki, marchewka z chrzanem.

Kompot z owoców mrożonych

 

 

Budyń z wiśniami, biszkopty.

25.11.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna,

jabłka

Zupa ziemniaczana.

Indyk w sosie własnym, ryż z warzywami,  surówka z kapusty pekińskiej. Kompot z owoców mrożonych

Zupa mleczna z makaronem, banan.

26.11.2021

Piątek

Pieczywo mieszane, masło, pasta z papryki i sera, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

Zupa grysikowa.

Ryba w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego.                         Kompot z owoców mrożonych

Mus dyniowo- owocowy (pomarańcza, gruszka, banan), chrupki kukurydziane.

 

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

                   JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

04.10.2021

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, ogórek, szczypiorek, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Zupa brokułowa z ziemniakami.                                                           2.Ryż na mleku z musem truskawkowym.                                  3.Kompot z owoców  mrożonych.                                             

 

Rogal krucho drożdżowy, dżem malinowy, herbata z cytryną, jabłko.

05.10.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, ser biały, jajko, pomidor,  kawa inka na mleku ,herbata z cytryną, woda mineralna, banan.

1.Zupa z zacierką.

2.Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z marchwi i groszku.

Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto Babka piaskowa (wyrób własny), kakao na mleku, śliwka.

06.10.2021

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna,  jabłko.

1.Zupa pomidorowa z ryżem.

2.Pierogi leniwe, surówka z marchwi  jabłka i sezamu.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa z rodzynkami ,biszkopty.

07.10.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane masło, ser biały, dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.

2.Bitki schabowe w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej.  

3.Kompot z owoców mrożonych.                                                         

                                                      

Kisiel truskawkowy z jabłkiem ,  chrupki  kukurydziane.

08.10.2021

Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

 

1.Zupa krupnik.                                   2.Ryba panierowana, ziemniaki,  surówka z  sałaty lodowej rzodkiewki i szczypiorku.                                                         

3.Kompot z owoców mrożonych.

 

Zupa mleczna z makaronem, marchewka.

 

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

                   JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

27.09.2021

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, jajko z chrzanem,  kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna,  gruszka.

1.Zupa kalafiorowa z ziemniakami.                                                           2.Racuchy z jabłkami.                                3.Kompot z owoców  mrożonych.                                             

 

Kasza manna na mleku z musem owocowym.

28.09.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, pasta z awokado, szczypiorek,   kawa inka na mleku ,herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Rosół wołowy z makaronem.

2.Mięso mielone z warzywami, ziemniaki, ćwikła z chrzanem.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Ciasteczka serowe, herbata z cytryną, jabłko.

29.09.2021

Środa

Pieczywo mieszane, masło, szynka polędwica sopocka, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, banan.

1.Barszcz biały z jajkiem i chlebem.

2.Knedle ze śliwkami.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Bułka, masło, twarożek , rzodkiewka, kakao, marchewka.

30.09.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane masło, ser żółty , jajko, ogórek kiszony, kakao, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Barszcz czerwony z ziemniakami.

2.Indyk w sosie własnym, ryż z warzywami, surówka z czerwonej kapusty.

3.Kompot z owoców mrożonych.                                                         

                                                      

Kisiel owocowy, pałki  kukurydziane.

01.10.2021

Piątek

Pieczywo mieszane, masło pasta z papryki, szczypiorek, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

 

1.Zupa grysikowa.             

2.Ryba smażona, ziemniaki,  surówka z kapusty kiszonej.                                                      

3.Kompot z owoców mrożonych.

 

Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

                   JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20.09.2021

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska sucha, pomidor ,  kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Zupa kapuśniak  z ziemniakami.                       2.Makaran z serem i szpinakiem.                                   

3.Kompot z owoców  mrożonych.                                             

 

Oponki serowe, winogron.

21.09.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, ogórek,   kawa inka na mleku ,herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami

2.Gołąbki po żydowsku z sosem pieczarkowym.

Kompot z owoców mrożonych.

Surówka z marchwi, słonecznika i jabłka, biszkopty.

22.09.2021

Środa

Pieczywo mieszane, pasta z boczku, sera białego, ogórek kiszony, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna,  brzoskwinia.

1.Zupa z zacierką

2.Jajko sadzone, ziemniaki, sałata zielona z rzodkiewką i śmietaną.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana na mleku, mus truskawkowy.

23.09.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane masło, ser biały, dżem, płatki owsiane na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, banan.

1.Zupa Koperkowa z ryżem.

2.Kotlet schabowy, kapusta zasmażana.          

3.Kompot z owoców mrożonych.                                                        

                                                      

Kisiel truskawkowy, chrupki  kukurydziane.

24.09.2021

Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

 

1.Zupa grochowa z makaronem.                2.Ryba z warzywami, surówka z buraka.                                                         

3.Kompot z owoców mrożonych.

 

Koktajl bananowy, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

808555
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
367
1304
2389
6142
808555

2022-08-10 12:56