foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

11.09.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryną, kakao na mleku, woda mineralna, owoc.

1.Zupa grysikowa.                                    

 2.Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej.                                                                  3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza kukurydziana z musem truskawkowym.

12.09.2023

Wtorek

Pieczywo, masło, ser biały i dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, jabłko.

1.Zupa pieczarkowa z makaronem.                

2. Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria z ogórka.                                                    

3.Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt wiśniowy, chrupki kukurydziane.

13.09.2023

Środa

Pieczywo mieszane, pasta z  sera białego i boczku, papryka czerwona, herbata z cytryna , woda mineralna, owoc.

1.Zupa kalafiorowa z grzankami.               

2.Ryż na mleku z musem truskawkowym.                                                  3.Kompot z owoców mrożonych.

Zapiekanki z pieczarkami i serem mozzarellą, herbata z cytryną, owoc.

14.09.2023

Czwartek

Pieczywo mieszane, ser zółty, pomidor, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

 

1.Zupa  jarzynowa z ziemniakami.                                                                 2. Łazanki z kapustą i mięsem.                           

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Surówka z marchwi i jabłka, pałki kukurydziane.

 

15.09.2023

Piątek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek z warzywami, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, banan.

1.Zupa krupnik.                                            

2. Ryba panierowana , ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną.                                                  

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Galaretka owocowa z bananami, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

04.09.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, pomidor, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.                                         2.Makaron z serem białym i szpinakiem.                                                3. Kompot z owoców mrożonych

Bułka wek, masło, jajko, pomidor, kakao na mleku, śliwka.

05.09.2023

Wtorek

Pieczywo, masło, ser zółty , rzodkiewka, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa  grochowa z ziemniakami.                                        2.Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym, kasza gryczana,   surówka z kapusty białej i marchwi.                                          

 3. Kompot z owoców mrożonych.

Jabłka pieczone z cynamonem, pałki kukurydziane.

06.09.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło,  schab pieczony, ogórek zielony, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa barszcz biały z jajkiem i chlebem.                                                     2. Pierogi leniwe,marchewka.                        

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kisiel wiśniowy z  jabłkiem, wafle ryżowe z polewą malinową.

07.09.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, pasta z sera białego i papryki, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , jabłko.

1.Zupa ziemniaczana                                   2.Makaron spagethii z sosem i mięsem , brokuł.             

3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Jogurt  truskawkowy , chrupki kukurydziane.

08.09.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, owoc.

1. Zupa pomidorowa z ryżem.                                            2.Kotlety rybne , ziemniaki, mizeria z ogórka.                                                        3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

29.05.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa pomidorowa z ryżem.                                            

2.Jajko w sosie koperkowym ziemniaki, marchew z chrzanem.                                                                 

3. Kompot z owoców mrożonych

Oponki serowe, kakao na mleku, jabłko.

30.05.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao na mleku,  herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami                                                     

 2.Makaron spagethii z sosem i mięsem, kalafior.                                            

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kisiel truskawkowy z jabłkiem, chrupki bananowe.

31.05.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa barszcz czerwony z ziemniakami.                                                   

2.Pierogi leniwe, surówka z marchwi i jabłka.                                                                             

3. Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, sałata zielony, jajko, pomidor, ziel.szczypior, kawa inka na mleku.

01.06.2023 Czwartek

Pieczywo, pasta jajeczna, rzodkiewka, kasza manna na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa  grochowa z makaronem.                  2.Filet panierowany, ziemniaki, ćwikła z chrzanem.                                                       

3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Jogurt wiśniowy, chrupki kukurydziane.

02.06.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z cytryna, owoc.

1. Zupa z lanym ciastem na rosole.                                             

2.Ryba panierowana , ziemniaki, mizeria z ogórka.                                                          3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Kasza kukurydziana  na mleku  z musem truskawkowym.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

08.05.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, pomidor, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa  jarzynowa z ziemniakami.

2.Makaron z serem białym i szpinakiem.                                                   3. Kompot z owoców mrożonych                              

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

09.05.2023

Wtorek

Pieczywo, masło, ser biały, dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa grysikowa.                            

2.Filet panierowany,  ziemniaki, marchewka z groszkiem.                                                

 3. Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt truskawkowy, pałki kukurydziane.

10.05.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup,  herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa grochowa z ziemniakami.                    2.Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym.     

3.Kompot z owoców mrożonych.         

Pieczywo, masło, jajko, pomidor , rzodkiewka, kawa inka na mleku, gruszka.

11.05.2023

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1.Zupa z soczewicy z ziemniakami.                     

2.Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym , kasza bulgur, sałatka z ogórka zielonego.                     

3. Kompot z owoców mrożonych.         

 

Oponki serowe, kakao na mleku, owoc.

12.05.2023

Piątek

Pieczywo mieszane, twarożek ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc

1.Zupa ogórkowa z ryżem.                            2.Ryba panierowana, ziemniaki, sałata lodowa z rzodkiewką i  śmietaną.                                          3.Kompot z owoców mrożonych.      

 

Sałatka owocowa, chrupki bananowe.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1531555
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
216
267
2096
9610
1531555

2024-09-13 06:40