foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

01.05.2023.

Poniedziałek

DZIEŃ WOLNY

DZIEŃ WOLNY

DZIEŃ WOLNY

02.05.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa barszcz czerwony z chlebem.                                                     2.Pierogi ruskie,                                                             

3. Kompot z owoców mrożonych.

Surówka z marchwi i jabłka, pałki kukurydziane.

03.05.2023

Środa

          DZIEŃ WOLNY

DZIEŃ WOLNY

DZIEŃ WOLNY

04.05.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa  ziemniaczana.                       2.Gulasz mięsny, ziemniaki, bukiet warzyw.                                                      3. Kompot z owoców mrożonych.

         

Kisiel truskawkowy, chrupki kukurydziane.

05.05.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, owoc.

1. Zupa krupnik.                          

2.Kotlety rybne, ziemniaki, sałata wiosenna ze śmietaną.                         

3. Kompot z owoców mrożonych.      

 

Kasza manna z musem truskawkowym .

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

03.04.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha ,jajko z chrzanem ,kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.     

2. Ryż na mleku z musem truskawkowym.         

3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, twarożek ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc.

04.04.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną, kakao na mleku, woda mineralna, owoc.

1.Rosól drobiowy z makaronem, natka pietruszki.                             

2.Potrawka z kurczaka, ziemniaki, bukiet warzyw.                                                 

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna z musem truskawkowym.

05.04.2023

Środa

Pieczywo mieszane ,masło, schab pieczony, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa pieczarkowa z makaronem.   

2.Jajko sadzone, ziemniaki, sałata zielona.                                                  3.Kompot z owoców mrożonych.         

Rogal krucho- drożdżowy , dżem, kakao na mleku.

06.04.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa koperkowa z ryżem.                  

2. Kotlety mielone ,ziemniaki,  marchewka z groszkiem.                  

 3. Kompot z owoców mrożonych.         

Jogurt wiśniowy, chrupki kukurydziany.

07.04.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser biały i dżem, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, owoc.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole .          2.Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty.   

3.Kompot z owoców mrożonych.

Surówka z marchwi i jabłka, żurawina, cukier, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

27.03.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło,  parówki z szynki, ketchup, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa z  lanym ciastem na rosole.                  2.Kotlety z jajek, ziemniaki, sos pieczarkowy, surówka z kapusty pekińskiej.                                                 

3. Kompot z owoców mrożonych.

 

Kasza jaglana na mleku  z musem truskawkowym.

28.03.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane ,pasta z jajek, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa krupnik.                      

2.Kotlety schabowe, ziemniaki, kapusta zasmażana.                                  

3. Kompot z owoców mrożonych.

Piernik(wyrób własny), kawa inka na mleku, marchewka.

29.03.2023

Środa

Pieczywo mieszane ,masło, pieczeń rzymska, ogórek kiszony, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa kalafiorowa

ziemniakami.                             

2.Makaron  z serem, surówka z marchwi.                                                         3.Kompot z owoców mrożonych.          

Pieczywo, masło, jajko, rzodkiewka, herbata z cytryną, gruszka.

30.03.2023

Czwartek

Pieczywo, masło, ser biały, dżem, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna ,owoc.

1.Zupa ziemniaczana.                

2Gulasz mięsny, kasza gryczana, fasolka szparagowa.                                   

3. Kompot z owoców mrożonych.         

Kisiel wiśniowy z jabłkiem, pałki kukurydziane.

31.03.2023

Piątek

Pieczywo mieszane, pasta z awokado i sera białego, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa pomidorowa z ryżem. 

2.Kotlety rybne, ziemniaki, ćwikła z chrzanem.                                        3.Kompot z owoców mrożonych.      

 

Surówka z marchwi, jabłka i żurawiny, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20.03.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha ,jajko z chrzanem , herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa kalafiorowa z ziemniakami.         2.Naleśniki z serem białym, gruszka.                                              3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna z musem truskawkowym.

21.03.2023

Wtorek

Pieczywo , masło, twarożek ze szczypiorkiem, płatki jaglane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1.Zupa grochowa z ziemniakami.         2.Łazanki z mięsem i kapustą                            

3. Kompot z owoców mrożonych.

 

Sałatka owocowa, biszkopty.

22.03.2023

Środa

Pieczywo mieszane, pasta z sera białego i boczku, herbata z cytryną, woda mineralna, kawa inka na mleku,  gruszka.

1.Zupa barszcz czerwony z chlebem.   2.Jajko w sosie chrzanowym , ziemniaki, marchewka gotowana. 3.Kompot z owoców mrożonych.         

Szarlotka z jabłkiem, kawa inka na mleku.

23.03.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z zielonego groszku z ziemniakami.                                   2.Pieczeń rzymska, kasza kuskus, sos pieczarkowy, surówka z buraka.                                          

3. Kompot z owoców mrożonych.         

Budyń waniliowy z polewą wiśniową, chrupki kukurydziane.

24.03.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną ,woda mineralna, owoc.

1.Zupa porowa z ryżem.                     2.Ryba panierowana , ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi.                                         3.Kompot z owoców mrożonych.

Koktajl owocowy, chrupki bananowe .

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1531568
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
229
267
2109
9623
1531568

2024-09-13 06:58