foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

06.03..2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, pomidor, zielony szczypior, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa  z zacierką.                          

2.Kotlety z jajek, ziemniaki, sos pieczarkowy, surówka z kapusty pekińskiej.                                       

3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, ser żółty, rzodkiewka, zielony szczypior, kawa inka na mleku, owoc.

07.03.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane , masło, twarożek ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1.Zupa grochowa z makaronem.                                

2.Filet  drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem.                             

3. Kompot z owoców mrożonych.

Galaretka owocowa z bananami, biszkopty.

08.03.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasztet mięsno- warzywny, ogórek kiszony, kakao na mleku,  herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa pomidorowa z ryżem.                    

2.Kopytka z serem i szpinakiem.

3.Kompot z owoców mrożonych.         

Rogal z dżemem, herbata z cytryną, owoc.

09.03.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.                                                          

2.Gołąbki po cygańsku w sosie pomidorowym, surówka z pora.                                                                                                                                

3. Kompot z owoców mrożonych.         

Kasza manna na mleku z musem truskawkowym.

10.03.2023 Piątek

Pieczywo, pasta z awokado i sera białego, rzodkiewka ,płatki owsiane, herbata z cytryną, woda mineralna, banan.

1.Zupa krupnik.                                             

2.Ryba panierowana, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną i ogórkiem.                                          

3.Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania

posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,

zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .

Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

27.02.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane , masło, szynka gotowana, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna , jabłko.

 

1.Zupa krem kalafiorowa z grzankami.                                  

2.Naleśniki z serem i musem truskawkowym.                            

3. Kompot z owoców mrożonych.

 

Jabłko pieczone z cynamonem, chrupki kukurydziane.

28.02.2023

Wtorek

Pieczywo , masło, ser biały i dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole, zielona pietruszka.                        

2.Kotlety mielone, ziemniaki, kapusta zasmażana.                                   

3. Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa, wafle ryżowe z polewą malinową.

01.03.2023

Środa

Pieczywo mieszane ,masło, schab pieczony, ogórek kiszony,  herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa ziemniaczana, ziel.pietruszka .                                        

2.Makaron z serem białym i surówką z marchwi.  

3.Kompot z owoców mrożonych.         

Pierożki drożdżowe z jabłkiem(wyrób własny), kakao na mleku.

02.03.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, pasta z jajek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, mandarynka.

1.Zupa kapuśniak z  ziemniakami.                                  

2. Bitki w sosie własnym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw.                             

3. Kompot z owoców mrożonych.         

Budyń czekoladowy, pałki kukurydziane.                          

03.03.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao na mleku, marchewka.

1.Zupa koperkowa z ryżem.                    

 2. Kotlety z ryby, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchwi.                          

3. Kompot z owoców mrożonych.         

 

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

06.02.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, pomidor, zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.  Zupa ziemniaczana.                                               

2. Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym.                     

3.Kompot z owoców mrożonych.

Zapiekanki  z  pieczarkami  i serem mozzarellą, herbata z cytryna, owoc

07.02.2023

Wtorek

Pieczywo, masło, pasta z jajek, zielony szczypior, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1.Zupa pomidorowa z ryżem.                                  

2.Kotlety mielone, ziemniaki, kapusta zasmażana.                                     

3. Kompot z owoców mrożonych.

Budyń waniliowy z polewą truskawkową, pałki kukurydziane.

08.02.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasztet mięsno- warzywny, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, woda mineralna, owoc.

1.Zupa barszcz czerwony z ziemniakami.                                        2.Makaron z serem białym i szpinakiem.                                      

3.Kompot z owoców mrożonych.         

Kisiel wiśniowy, pałki kukurydziane.

09.02.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle, kawa inka na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa grochowa z ziemniakami

2.Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym,  kasza gryczana, surówka z buraka.                                                                 3. Kompot z owoców mrożonych.         

Szarlotka z jabłkiem , kakao na mleku.

10.02.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser zółty , papryka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupaz krupnik.                              

2.Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi.                                         3.Kompot z owoców mrożonych.

Makaron na mleku, owoc.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

30.01.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, jajko z chrzanem, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1.Zupa kapuśniak z ziemniakami. 

2.Ryż na mleku z bitą śmietaną i  truskawkami.                                            

3. Kompot z owoców mrożonych.

 

Bułka wek, masło, dżem, kakao na mleku.

31.01.2023

Wtorek

Pieczywo, masło, twarożek z warzywami, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa na rosole z zacierką.                       

2.Filet drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem.                 

3. Kompot z owoców mrożonych.

Babka piaskowa (wyrób własny) kawa inka na mleku, gruszka.

01.02.2023

Środa

Pieczywo mieszane, schab pieczony, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa krem chrzanowa z jajkiem i grzankami.                                              

2.Knedle z truskawkami.                                               3.Kompot z owoców mrożonych.         

Kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym.

02.02.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser biały i dżem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, jabłko.

1.Zupa brokułowa z ziemniakami.                               

2.Gulasz mięsny, kasza jęczmienna, bukiet warzyw gotowanych.                                                

3. Kompot z owoców mrożonych.         

Galaretka wiśniowa z bananami, chrupki kukurydziane.

 

03.03.2023 Piątek

Pieczywo mieszane pasta z awokado, rzodkiewka , kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa koperkowa  z ryżem.                      

2. Kotlety z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej marchwi.                                                                      3. Kompot z owoców mrożonych.         

 

Jogurt owocowy, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1531531
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
192
267
2072
9586
1531531

2024-09-13 05:55