foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


15 841 21 43
sekretariat@przedszkole1nisko.pl

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

14.11.2022 Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa pomidor, rzodkiewka, zielony szczypior, kawa inka na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa jarzynowa  z ziemniakami.                                          2. Ryż na mleku z jabłkami.          3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo , masło, twarożek, herbata z cytryną, owoc.

15.11.2022 Wtorek

Pieczywo, masło, ser biały i dżem, kasza manna na mleku, woda mineralna , owoc.

 

1.Zupa pieczarkowa z makaronem.                                        2.Kotlet schabowy , ziemniaki, kapusta zasmażana.                               3. Kompot z owoców mrożonych.                                         

 

Kisiel truskawkowy  z jabłkiem, chrupki kukurydziane.

16.11.2022 Środa

Pieczywo mieszane , masło, pieczeń rzymska, ogórek kiszony,  kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko .

1.Zupa  koperkowa z ryżem.                                                2. Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty.                                                      3. Kompot z owoców mrożonych.         

Oponki  serowe, kakao na mleku, gruszka.

17.11.2022 Czwartek

Pieczywo  mieszane , masło, pasta z sera białego i papryki, herbata z cytryną , woda mineralna gruszka.

1.Zupa ziemniaczana .                                           2. Łazanki z kapustą i mięsem. 3. Kompot z owoców mrożonych.         

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

18.11.2022 Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa na mleku, woda mineralna , marchewka.

1.Zupa krupnik                         2.Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i marchwi.                                                 3. Kompot z owoców mrożonych.

Budyń wiśniowy, biszkopty.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

07.11.2022

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, pomidor, kawa inka na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa kapuśniak z ziemniakami.                    

2.Makaron  z serem białym i surówka z marchwi i jabłka.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Zapiekanki z pieczarkami i serem mozzarellą , herbata z cytryną, marchewka.

08.11.2022

Wtorek

Pieczywo, pasta z awokado, rzodkiewka, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

 

1.Rosół drobiowy z makaronem.                                                2.Potrawka z kurczaka , ziemniaki, bukiet warzyw gotowanych.                                             3. Kompot z owoców mrożonych.

Szarlotka (wyrób własny) kakao.

 

09.11.2022

Środa

Pieczywo mieszane ,masło, pasztet mięsno – warzywny, ogórek kiszony,  kakao na mleku, herbata z cytryną woda mineralna, banan.

1.Zupa  barszcz czerwony z chlebem .  2.Pierogi  leniwe, surówka z marchwi.                                             

3. Kompot z owoców mrożonych.         

Jabłka pieczone z cynamonem, biszkopty.

10.11.2022 Czwartek

Pieczywo , jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna ,jabłko.

1.Zupa z zacierką.                                 2.Kotlety z ryby, ziemniaki, surówka z białej kapusty.

3. Kompot z owoców mrożonych.         

Jogurt wiśniowy, chrupki kukurydziane.

11.11.2022 Piątek

 

DZIEŃ   WOLNY

 

 

 

DZIEŃ   WOLNY

 

 

DZIEŃ   WOLNY

 

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

24.10.202 Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa , sałata zielona, pomidor, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa  jarzynowa z ziemniakami.                                   2.Ryż na mleku z bitą śmietaną i truskawkami .                    

3.Kompot z owoców mrożonych.

Bułka wek, twarożek, rzodkiewka, herbata z cytryną.

25.10.2022 Wtorek

Pieczywo ,masło, ser żółty , rzodkiewka , papryka, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, marchewka.

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami.                                 2.Makaron w sosie śmietanowo- ziołowym z warzywami  i kurczakiem.                                          3.Kompot z owoców mrożonych.

 

Ciasto (wyrób własny) piernik, kakao, banan.

26.10.2022 Środa

Pieczywo mieszane , masło, pasta z sera białego i boczku, ogórek kiszony , kakao, herbata z cytryną , woda mineralna, jabłko .

1.Zupa  barszcz biały z jajkiem i chlebem.                                                2 .Knedle ze śliwkami.                            3. Kompot z owoców mrożonych.         

Kisiel wiśniowy z jabłkiem, biszkopty.

27.10.2022 Czwartek

Pieczywo mieszane , jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna ,banan.

1.Zupa krupnik.                                   

2 Placki ziemniaczane  z pieca z gulaszem mięsnym, bukiet warzyw.                                             

3. Kompot z owoców mrożonych.         

Kasza manna z musem truskawkowym.

28.10.2022 Piątek

Pieczywo mieszane ,masło, pasta, sera białego i papryki, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, śliwka.

1.Zupa grysikowa.                                       2.Kotlety rybne , ziemniaki, mizeria z ogórka.                                  

3. Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

17.10.2022

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, ogórek, szczypiorek, kawa inka na mleku , herbata z cytryną , woda mineralna, jabłko.

 

 

Zupa pieczarkowa z makaronem.                Jajko sadzone na parze, ziemniaki, sałata zielona z rzodkiewką.           Kompot z owoców mrożonych.

 

Oponki serowe, kakao, owoc.

18.10.2022

Wtorek

Pieczywo , masło, ser biały, dżem, kasza manna na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

Zupa z lanym ciastem na rosole.                      Kotlety po egipsku , ziemniaki opiekane, ćwikła z chrzanem.                                               Kompot z owoców mrożonych.

 

Jogurt truskawkowy, chrupki kukurydziane.

19.10.2022

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup kakao, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

 

Zupa z pomidorowa z ryżem.                     Kopytka z serem i szpinakiem.            Kompot z owoców mrożonych.

 

Pieczywo, masło, ser żółty, jajko, herbata z cytryną.

20.10.2022

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek z warzywami, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

 

Zupa brokułowa z ziemniaki.                 Pulpety w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty.                      Kompot z owoców mrożonych.

 

Surówka z marchwi, jabłka i sezamu, pałki kukurydziane.

21.10.2022

 

Piątek

Pieczywo mieszane, pasta z jajek, szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

 

Zupa grochowa z makaronem.             Kotlety rybne z pieca, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchwi.                       Kompot z owoców mrożonych.

 

Kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:  pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.

PRZEDSZKOLE PROMUJĄCE ZDROWIE

PREZENTACJA

LICZNIK ODWIEDZIN

1563202
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
Łącznie
54
698
1444
10991
1563202

2024-10-16 03:03