preloader

04.03 – 08.03.2024

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

04.03.2024

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, jajko z chrzanem, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa ziemniaczana.                                  2.Makaron z serem białym i surówka z marchwi.                      

3.Kompot z owoców mrożonych.

Rogal krucho-drożdżowy, dżem, kakao na mleku, owoc.

05.03.2024

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek , rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa pieczarkowa z makaronem. 2.Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem.                                                     3. Kompot z owoców mrożonych

Ciasto jogurtowe z owocami(wyrób własny) kakao na mleku.

06.03.2024

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasta z sera białego i boczku, papryka, kakao na mleku herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa barszcz czerwony z ziemniakami.                                         

2.Racuchy drożdżowe z jabłkiem.                                               

3. Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, jajko, papryka, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku

07.03.2024

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser zółty, rzodkiewka , zielony szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa kalafiorowa z ziemniakami.    2.Gołąbki po cygańsku w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa.                                 3.Kompot z owoców mrożonych

Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane.

08.03.2024

Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa pomidorowa z ryżem.                                         

2.Ryba panierowana, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną.                                           

3. Kompot z owoców mrożonych.     

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.