preloader

08.01 – 12.01.2024

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

08.01.2024

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, rzodkiewka, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami.

2.Makaron z serem białym i szpinakiem.    

3.Kompot z owoców mrożonych.          

Kasza kukurydziana z musem truskawkowym.

09.02.2024

Wtorek

Pieczywo, masło, ser biały, dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.                      2.Makaron spaghetti z sosem i mięsem, kalafior.                                            

3. Kompot z owoców mrożonych

Bułka drożdżowa z kakaem, kawa inka na mleku, marchewka

.

10.01.2024

Środa

Pieczywo mieszane, masło, schab pieczony(wyrób własny), ogórek, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa barszcz czerwony z ziemniakami.

2Naleśniki z serem i musem truskawkowym.                                                3. Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, pasta z sera żółtego i jajek ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc.

11.01.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa pieczarkowa z makaronem.                              

2.Filet drobiowy panierowany, ziemniaki opiekane, buraki zasmażane                             

3.Kompot z owoców mrożonych

Kisiel porzeczkowo- truskawkowy, chrupki kukurydziane.

12.01.2023 Piątek

Pieczywo mieszane , jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao  na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa ogórkowa z ryżem.   

2.Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty białej.                                                   

3. Kompot z owoców mrożonych.     

Jogurt wiśniowy, pałki kukurydziane..

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.