preloader

09.10 – 13.10.2023

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

09.10.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, papryka, herbata z cytryną,  kakao, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa na rosole z zacierką.                                     2.Jajko sadzone na parze,  ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną i rzodkiewką.                                                                 3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, ser biały, dżem, herbata z cytryną, owoc.

10.10.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną , woda mineralna, śliwka..

1.Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami.                                            

2. Bitki schabowe w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej.                                       

3.Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto zebra (wyrób własny), herbata z cytryna, marchewka.

11.10.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parowki z szynki, ketchup, kakao,  herbata z cytryna , woda mineralna, owoc.

1.Zupa krem kalafiorowa z grzankami.                2.Knedle ze śliwkami.                    

3.Kompot z owoców mrożonych.

Budyń waniliowy z polewa owocową, pałki kukurydziane.

12.10.2023

Czwartek

Pieczywo, pasta z awokado, rzodkiewka , kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa  jarzynowa z ziemniakami.                                                                 2.Makaron spaghetti z sosem i mięsem, fasolka szparagowa.                          

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana na mleku  z musem truskawkowym.

13.10.2023

Piątek

Pieczywom mieszane, masło, ser żółty, pomidor, zielony szczypiorek, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa koperkowa z ryżem.                                          2. Ryba panierowana , ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.                              

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa z rodzynkami, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.