preloader

11.03 – 15.03.2024

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

11.03.2024

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, rzodkiewka,  kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa barszcz biały z ziemniakami i jajkiem.                                                  2.Ryż na mleku z jabłkami.            3.Kompot z owoców mrożonych.          

Zapiekanki z pieczarkami i serem mozzarellą, herbata z cytryna, owoc.

12.03.2024

Wtorek

Pieczywo, masło, kasza manna na mleku, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.                 

 2.Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo- ziołowym , brokuł.               

3. Kompot z owoców mrożonych

Oponki serowe, herbata z cytryną, owoc.

13.03.2024

Środa

Pieczywo mieszane ,parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa chrzanowa z jajkiem i grzankami.                                            2. Kopytka leniwe, gruszka.                     

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza kukurydziana z musem truskawkowym.

14.03.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, papryka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole. 2.Kotlety mielone, ziemniaki, marchew z chrzanem.                         3.Kompot z owoców mrożonych

Jogurt owocowy , pałki kukurydziane.

15.03.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, pasta z awokado i jajka, rzodkiewka, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, owoc.

1.Zup krupnik.                                     2.Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.                                                 

3. Kompot z owoców mrożonych.     

Galaretka owocowa z bananami, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.