preloader

11.09 – 15.09.2023

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

11.09.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryną, kakao na mleku, woda mineralna, owoc.

1.Zupa grysikowa.                                   

 2.Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej.                                                                  3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza kukurydziana z musem truskawkowym.

12.09.2023

Wtorek

Pieczywo, masło, ser biały i dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, jabłko.

1.Zupa pieczarkowa z makaronem.               

2. Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria z ogórka.                                                   

3.Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt wiśniowy, chrupki kukurydziane.

13.09.2023

Środa

Pieczywo mieszane, pasta z  sera białego i boczku, papryka czerwona, herbata z cytryna , woda mineralna, owoc.

1.Zupa kalafiorowa z grzankami.              

2.Ryż na mleku z musem truskawkowym.                                                  3.Kompot z owoców mrożonych.

Zapiekanki z pieczarkami i serem mozzarellą, herbata z cytryną, owoc.

14.09.2023

Czwartek

Pieczywo mieszane, ser zółty, pomidor, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1.Zupa  jarzynowa z ziemniakami.                                                                 2. Łazanki z kapustą i mięsem.                          

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Surówka z marchwi i jabłka, pałki kukurydziane.

15.09.2023

Piątek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek z warzywami, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, banan.

1.Zupa krupnik.                                           

2. Ryba panierowana , ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną.                                                 

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Galaretka owocowa z bananami, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.