preloader

12.02- 16.02.2023

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

12.02.2024

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, papryka, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa grysikowa.                         

2.Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty.                                       

3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, twarożek ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc.

13.02.2024

Wtorek

Pieczywo , masło, ser żółty, rzodkiewka, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole.

2.Parówki w sosie pomidorowym, ziemniaki, bukiet warzyw.                        

3Kompot z owoców mrożonych

Oponki serowe, mus jabłkowy.

14.02.2024

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasta z sera białego i makreli wędzonej, ogórek kiszony, kakao na mleku herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami. 2.Ryż na mleku z musem truskawkowym.                                                3. Kompot z owoców mrożonych.

Rogal krucho- drożdżowy, herbata z cytryna, owoc.

15.02.2024

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, jajko, papryka, rzodkiewka , zielony szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami.  

2.Łazanki z  mięsem i kapusta.                    3.Kompot z owoców mrożonych

Kisiel truskawkowo-porzeczkowy, chrupki kukurydziane.

16.02.2024

Piątek

Pieczywo mieszane ,masło, pasta z sera białego i awokado, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa grochowa z makaronem..                                            2.Ryba panierowana,

ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną.                                           

3. Kompot z owoców mrożonych.     

Jogurt wiśniowy, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.