preloader

16.10 – 20.10.2023

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

16.10.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, papryka, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa kapuśniak z ziemniakami.                                   2.Ryż na mleku z jabłkiem..                                  3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, jajko, pomidor, zielony szczypiorek, herbata z cytryną, owoc.

17.10.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną , woda mineralna, jabłko.

1.Zupa pieczarkowa z makaronem.                                            

2Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, marchewka  z groszkiem.                                                   

3.Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto marchewkowe (wyrób własny), kakao,

18.10.2023

Środa

Pieczywo mieszane, pasta z sera i boczku, ogórek, kawa inka na mleku,   herbata z cytryna , woda mineralna, owoc.

1.Zupa   krem chrzanowa z jajkiem i grzankami.                                               

2.Kopytka z serem i szpinakiem.                                              

3.Kompot z owoców mrożonych.

Rogal krucho drożdżowy z dżemem, herbata z cytryną, owoc.

19.10.2023

Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek z warzywami, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka..

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami.                                                                 2.Gołąbki po cygańsku w sosie pomidorowym ,brokuł.                          

 3. .Kompot z owoców mrożonych.

Kasza kukurydziana na mleku  z musem truskawkowym.

20.10.2023

Piątek

Pieczywo, masło,  pasta z awokado i jajka, rzodkiewka, kasza manna na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa    pomidorowa z ryżem.                                                  

2. Kotlety z ryby, ziemniaki, mizeria z ogórka.                                                      

3. .Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt wiśniowy, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.