preloader

18.03 – 22.03.2024

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

18.03.2024

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, papryka, zielony szczypiorek, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z kalafiorowa z ziemniakami.                                               2.Naleśniki z serem białym , marchewka.                                 

3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

19.03.2024

Wtorek

Pieczywo, masło, sałata lodowa, ser żółty, ogórek, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa  ziemniaczana.                                                 2.Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną.                                                            3. Kompot z owoców mrożonych

Jabłko pieczone z cynamonem, pałki kukurydziane.

20.03.2024

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pieczeń rzymska(wyrób własny), ogórek kiszony, kakao na mleku herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa pomidorowa z makaronem.                                                          

 2.Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej.                                                                   

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna z musem truskawkowym.

21.03.2024

Czwartek

Pieczywo  ,masło, ser biały, dżem, makaron na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa rosół drobiowy z makaronem.                                  2.Potrawka z kurczaka, ryż, bukiet warzyw.                                                              3.Kompot z owoców mrożonych

Muffinki, kakao na mleku, owoc.

22.03.2024

Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1. Zupa ogórkowa  z ryżem.                                         

2.Ryba panierowana, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną.                                         

3. Kompot z owoców mrożonych.     

Koktajl bananowy, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.