preloader

18.09 – 22.09.2023

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

18.09.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, jajko z chrzanem , herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa ziemniaczana.                                        2.Makaron z serem białym i surówką z marchwi.                                                

3. Kompot z owoców mrożonych

Rogal krucho-drożdżowy, dżem, kakao na mleku, owoc.

19.09.2023

Wtorek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Zupa  grochowa z ziemniakami.                                        2.Gulasz mięsny, kasza bulgur, surówka z marchwi i chrzanu .                

3. Kompot z owoców mrożonych.

Jogurt  truskawkowy , chrupki kukurydziane.

20.09.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasztet mięsno- warzywny, papryka czerwona, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa barszcz czerwony z chlebem.                                                      2.Jajko sadzone na parze, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną.                                                                    

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna z musem truskawkowym.

21.09.2023 Czwartek

Pieczywo, pasta z awokado, rzodkiewka, płatki jaglane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa na rosole z lanym ciastem.                                                      

2.Kotlety mielone , ziemniaki, ćwikła z chrzanem.                                     

3. Kompot z owoców mrożonych.

        

Kisiel truskawkowy z jabłkiem, pałki kukurydziane.

22.09.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , jabłko.

1. Zupa pomidorowa z ryżem.                                          

2.Kotlety rybne , ziemniaki, surówka z ogórka.                                                     

3. Kompot z owoców mrożonych.     

Zupa mleczna z makaronem , marchewka.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy