preloader

20.02 – 24.02.2023

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20.02.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, rzodkiewka, zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa barszcz biały z jajkiem i ziemniakami.                                                                         2.Racuchy drożdżowe z jabłkami.                      3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna na mleku z musem truskawkowym.

21.02.2023

Wtorek

Pieczywo, masło, twarożek z warzywami, płatki jaglane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa pomidorowa z ryżem.                                   2.Kotlety schabowe, ziemniaki, ćwikła z chrzanem.                                

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kisiel truskawkowy z jabłkiem, pałki kukurydziane kręcone.

22.02.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasta z ryby wędzonej i sera białego, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, woda mineralna, mandarynka.

1.Zupa pieczarkowa z makaronem.

2.Jajko sadzone, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty.                                         

3.Kompot z owoców mrożonych.        

Jogurt owocowy, biszkopty.

23.02.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, pasta z awokado i jajka, rzodkiewka, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa grochowa z ziemniakami             

2.Kurczak w sosie śmietanowo- ziołowym z makaronem i brokułem.                                 

3. Kompot z owoców mrożonych.        

Kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym.

24.02.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, jajecznica na maśle, kakao na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna , owoc.

1.Rosół drobiowy z makaronem.  

2.Potrawka z kurczaka ,ryż, fasolka szparagowa.                                   

3.Kompot z owoców mrożonych.

Bułka drożdżowa z owocami, kawa inka na mleku.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.