preloader

20.03 – 24.03.2023

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20.03.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha ,jajko z chrzanem , herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa kalafiorowa z ziemniakami.         2.Naleśniki z serem białym, gruszka.                                              3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna z musem truskawkowym.

21.03.2023

Wtorek

Pieczywo , masło, twarożek ze szczypiorkiem, płatki jaglane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1.Zupa grochowa z ziemniakami.         2.Łazanki z mięsem i kapustą                           

3. Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa, biszkopty.

22.03.2023

Środa

Pieczywo mieszane, pasta z sera białego i boczku, herbata z cytryną, woda mineralna, kawa inka na mleku,  gruszka.

1.Zupa barszcz czerwony z chlebem.   2.Jajko w sosie chrzanowym , ziemniaki, marchewka gotowana. 3.Kompot z owoców mrożonych.        

Szarlotka z jabłkiem, kawa inka na mleku.

23.03.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z zielonego groszku z ziemniakami.                                   2.Pieczeń rzymska, kasza kuskus, sos pieczarkowy, surówka z buraka.                                         

3. Kompot z owoców mrożonych.        

Budyń waniliowy z polewą wiśniową, chrupki kukurydziane.

24.03.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną ,woda mineralna, owoc.

1.Zupa porowa z ryżem.                     2.Ryba panierowana , ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi.                                         3.Kompot z owoców mrożonych.

Koktajl owocowy, chrupki bananowe .

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy