preloader

20.09 – 24.09.2021

                   JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20.09.2021

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska sucha, pomidor ,  kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Zupa kapuśniak  z ziemniakami.                       2.Makaran z serem i szpinakiem.                                 

3.Kompot z owoców  mrożonych.                                            

Oponki serowe, winogron.

21.09.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, ogórek,   kawa inka na mleku ,herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami

2.Gołąbki po żydowsku z sosem pieczarkowym.

Kompot z owoców mrożonych.

Surówka z marchwi, słonecznika i jabłka, biszkopty.

22.09.2021

Środa

Pieczywo mieszane, pasta z boczku, sera białego, ogórek kiszony, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna,  brzoskwinia.

1.Zupa z zacierką

2.Jajko sadzone, ziemniaki, sałata zielona z rzodkiewką i śmietaną.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana na mleku, mus truskawkowy.

23.09.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane masło, ser biały, dżem, płatki owsiane na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, banan.

1.Zupa Koperkowa z ryżem.

2.Kotlet schabowy, kapusta zasmażana.         

3.Kompot z owoców mrożonych.                                                       

                                                     

Kisiel truskawkowy, chrupki  kukurydziane.

24.09.2021

Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Zupa grochowa z makaronem.                2.Ryba z warzywami, surówka z buraka.                                                        

3.Kompot z owoców mrożonych.

Koktajl bananowy, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy