preloader

22.01 – 26.01.2024

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się

w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

22.01.2024

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, jajko z chrzanem, kawa inka na mleku herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa kapuśniak z ziemniakami.

2.Ryż z bitą śmietaną z musem truskawkowym.                                      

3. Kompot z owoców mrożonych

Jabłka pieczone z cynamonem, chrupki kukurydziane.

23.01.2024

Wtorek

Pieczywo, masło, ser żółty, papryka, kasza manna na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, owoc.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.                                                                     2. Łazanki z kapustą kiszoną i mięsem.                                                       

3. Kompot z owoców mrożonych.

Szarlotka (wyrób własny, kakao na mleku.

24.01.2024

Środa

Pieczywo mieszane, masło, pasta z sera białego i boczku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa krupnik.                      

 2.Kopytka leniwe, marchewka gotowana.                                          

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

25.02.2024

Czwartek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , owoc.

1. Zupa z lanym ciastem na rosole.                                                               

2. Nugetssy z kurczaka z sosem czosnkowym, frytki, surówka z kapusty pekińskiej.                                    

3. Kompot z owoców mrożonych.

        

Kisiel owocowy z jabłkiem, pałki kukurydziane.

26.01.2024

Piątek

Pieczywo mieszane, pasta z sera białego i makreli wędzonej, ogórek kiszony,  kakao  mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa barszcz biały z jajkiem i ziemniakami.                                          

2.Racuchy drożdżowe z jabłkiem.                                                  

 3. Kompot z owoców mrożonych.     

Sałatka owocowa, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.