preloader

23.10 – 27.10.2023

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

23.10.2023.

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa ziemniaczana.                                    2.Naleśniki z serem , marchewka.

3. Kompot z owoców mrożonych

Kasza manna z musem truskawkowym.

24.10.2023

Wtorek

Pieczywo , masło, ser biały i dżem, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole.  

2. Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta zasmażana.                              

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane.

25.10.2023

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa pomidorowa z ryżem.                                                  

2.Kotlety z jajek w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty.                              

3. Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata z cytryną.

26.10.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna , jabłko.

1.Rosół drobiowy z makaronem.        2.Potrawka z kurczaka, ryż,  fasolka szparagowa.                                  

3. Kompot z owoców mrożonych.

        

Pierożki drożdżowe z jabłkiem (wyrób własny), kakao na mleku.

27.10.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, ser żółty, pomidor, zielony szczypior, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1. Zupa Krupnik.                               

2.Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi.                                                       

 3. Kompot z owoców mrożonych.     

Surówka z marchwi i jabłka, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy