preloader

23.11 – 27.11.2020

                                                               JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

23.11.2020

poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, ogórek kiszony, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku,  herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1.Zupa ziemniaczana, zielona pietruszka           

2. Makaron  ze szpinakiem i białym serem

3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, masło, jajko, papryka czerwona, zielony szczypior, kakao na mleku, gruszka

24.11.2020

wtorek

Pieczywo mieszane, masło, twarożek, zielony szczypiorek, rzodkiewka, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną,  woda mineralna, banan

1. Zupa grysikowa, zielona pietruszka            

2. Pierś z indyka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

3.Kompot z owoców mrożonych.

Szarlotka z jabłkami (wyrób własny),kakao na mleku

25.11.2020

środa

Pieczywo mieszane, parówki z szynki, keczup, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka

1.Zupa kalafiorowa z ziemniakami

2. Ryż z bitą śmietaną, i truskawkami

3.Kompot z owoców mrożonych.

Pieczywo, pasta z awokado, rzodkiewka, zielony szczypiorek, kakao na mleku,

26.11.2020

czwartek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek kiszony, zielony szczypior, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko

1.Zupa grochowa z ziemniakami

2. Sos spaghetti  pomidorowy z mięsem,  makaron , kalafior z wody

3. Kompot z owoców mrożonych

Kasza jaglana na mleku, mus truskawkowy

27.11.2020

piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle, zielony szczypiorek, rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z cytryną,  woda mineralna, marchewka

1.Zupa koperkowa z ryżem

2.Ryba  panierowana ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Kisiel truskawkowy z jabłkami, pałki kukurydziane

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liśc laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy