preloader

24.10 – 28.10.2022

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

24.10.202 Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa , sałata zielona, pomidor, zielony szczypiorek, kawa inka na mleku , herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa  jarzynowa z ziemniakami.                                   2.Ryż na mleku z bitą śmietaną i truskawkami .                   

3.Kompot z owoców mrożonych.

Bułka wek, twarożek, rzodkiewka, herbata z cytryną.

25.10.2022 Wtorek

Pieczywo ,masło, ser żółty , rzodkiewka , papryka, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, marchewka.

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami.                                 2.Makaron w sosie śmietanowo- ziołowym z warzywami  i kurczakiem.                                          3.Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto (wyrób własny) piernik, kakao, banan.

26.10.2022 Środa

Pieczywo mieszane , masło, pasta z sera białego i boczku, ogórek kiszony , kakao, herbata z cytryną , woda mineralna, jabłko .

1.Zupa  barszcz biały z jajkiem i chlebem.                                                2 .Knedle ze śliwkami.                            3. Kompot z owoców mrożonych.        

Kisiel wiśniowy z jabłkiem, biszkopty.

27.10.2022 Czwartek

Pieczywo mieszane , jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna ,banan.

1.Zupa krupnik.                                  

2 Placki ziemniaczane  z pieca z gulaszem mięsnym, bukiet warzyw.                                            

3. Kompot z owoców mrożonych.        

Kasza manna z musem truskawkowym.

28.10.2022 Piątek

Pieczywo mieszane ,masło, pasta, sera białego i papryki, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, śliwka.

1.Zupa grysikowa.                                       2.Kotlety rybne , ziemniaki, mizeria z ogórka.                                

3. Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa, chrupki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy