preloader

25.03 – 29.03.2024

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

25.03.2024

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, krakowska sucha, jajko z chrzanem,  kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa krem kalafiorowa z grzankami.                                               2.Makaron z serem białym i szpinakiem.                                            

  3.Kompot z owoców mrożonych.          

Pierożki drożdżowe z jabłkiem(wyrób własny), herbata z cytryną.

26.03.2024

Wtorek

Pieczywo, masło, twarożek ze szczypiorkiem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa  na rosole z zacierką. 2.Kotlet schabowy, ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana.                           3. Kompot z owoców mrożonych

Jogurt porzeczkowo- truskawkowy, pałki kukurydziane.

27.03.2024

Środa

Pieczywo mieszane, pasta z sera białego i awokado, rzodkiewka, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.                                            2.Indyk duszony z warzywami, kasza bulgur, marchewka gotowana.                                                   

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

28.03.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, masło, pasztet mięsno-warzywny(wyrób własny),ogórek kiszony, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, marchewka.

1.Zupa z czerwony soczewicy z makaronem.                                   2.Pierogi ruskie, banan.                3.Kompot z owoców mrożonych

Kisiel  owocowy z jabłkiem , chrupki kukurydziane.

29.03.2023 Piątek

Pieczywo mieszane ,masło ,ser żółty, jajko, papryka, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, owoc.

1.Zup krupnik z kaszy jęczmiennej.     2.Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty białej.           

3. Kompot z owoców mrożonych.     

Sałatka owocowa, pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.