preloader

26.02 – 01.03.2024

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

26.02.2024

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, papryka,  kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z lanym ciastem.                                 

2.Jajko sadzone, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną i rzodkiewką.                                  

3.Kompot z owoców mrożonych.           

Kasza kukurydziana z musem truskawkowym.

27.02.2024

Wtorek

Pieczywo mieszane, pasta jajeczna z serem żółtym, zielony szczypiorek, rzodkiewka, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, owoc.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.                  2.Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym, kasza gryczana, bukiet warzyw.                                             

3. Kompot z owoców mrożonych

Szarlotka (wyrób własny) kawa inka na mleku.

28.02.2024

Środa

Pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, ogórek kiszony, kawa inka na mleku herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa krem chrzanowa z jajkiem i grzankami.                                                          2. Pampuchy drożdżowe z bitą śmietaną i musem truskawkowym

3. Kompot z owoców mrożonych.

Zapiekanki z pieczarkami i serem mozzarellą, kakao na mleku, owoc.

29.02.2023 Czwartek

Pieczywo, masło, ser biały, dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa z zielonej soczewicy z makaronem.

2.Kotlet schabowy, ziemniaki buraki zasmażane.                               

 3.Kompot z owoców mrożonych

Galaretka owocowa z bananami, pałki kukurydziane.

01.03.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, sałata lodowa, jajko, rzodkiewka zielony szczypiorek, kakao na mleku, herbata z cytryna, woda mineralna, owoc.

1.Zup ogórkowa z ryżem.                           2.Ryba duszona z warzywami, ziemniaki, surówka z kapusty

3. Kompot z owoców mrożonych.     

Jogurt owocowy,  pałki kukurydziane.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.