preloader

27.02 – 03.03.2023

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

27.02.2023

Poniedziałek

Pieczywo mieszane , masło, szynka gotowana, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna , jabłko.

1.Zupa krem kalafiorowa z grzankami.                                 

2.Naleśniki z serem i musem truskawkowym.                           

3. Kompot z owoców mrożonych.

Jabłko pieczone z cynamonem, chrupki kukurydziane.

28.02.2023

Wtorek

Pieczywo , masło, ser biały i dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka.

1.Zupa z lanym ciastem na rosole, zielona pietruszka.                       

2.Kotlety mielone, ziemniaki, kapusta zasmażana.                                  

3. Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa, wafle ryżowe z polewą malinową.

01.03.2023

Środa

Pieczywo mieszane ,masło, schab pieczony, ogórek kiszony,  herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa ziemniaczana, ziel.pietruszka .                                       

2.Makaron z serem białym i surówką z marchwi. 

3.Kompot z owoców mrożonych.        

Pierożki drożdżowe z jabłkiem(wyrób własny), kakao na mleku.

02.03.2023 Czwartek

Pieczywo mieszane, pasta z jajek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, mandarynka.

1.Zupa kapuśniak z  ziemniakami.                                 

2. Bitki w sosie własnym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw.                           

3. Kompot z owoców mrożonych.        

Budyń czekoladowy, pałki kukurydziane.                         

03.03.2023 Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao na mleku, marchewka.

1.Zupa koperkowa z ryżem.                   

 2. Kotlety z ryby, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchwi.                         

3. Kompot z owoców mrożonych.        

Kasza jaglana z musem truskawkowym.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.