JADŁOSPIS TYGODNIOWY UWAGA ! Wykaz produktów z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym. | |||
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
27.02.2023 Poniedziałek | Pieczywo mieszane , masło, szynka gotowana, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna , jabłko. | 1.Zupa krem kalafiorowa z grzankami. 2.Naleśniki z serem i musem truskawkowym. 3. Kompot z owoców mrożonych. | Jabłko pieczone z cynamonem, chrupki kukurydziane. |
28.02.2023 Wtorek | Pieczywo , masło, ser biały i dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, gruszka. | 1.Zupa z lanym ciastem na rosole, zielona pietruszka. 2.Kotlety mielone, ziemniaki, kapusta zasmażana. 3. Kompot z owoców mrożonych. | Sałatka owocowa, wafle ryżowe z polewą malinową. |
01.03.2023 Środa | Pieczywo mieszane ,masło, schab pieczony, ogórek kiszony, herbata z cytryna, woda mineralna, jabłko. | 1.Zupa ziemniaczana, ziel.pietruszka . 2.Makaron z serem białym i surówką z marchwi. 3.Kompot z owoców mrożonych. | Pierożki drożdżowe z jabłkiem(wyrób własny), kakao na mleku. |
02.03.2023 Czwartek | Pieczywo mieszane, pasta z jajek, kawa inka na mleku, herbata z cytryną , woda mineralna, mandarynka. | 1.Zupa kapuśniak z ziemniakami. 2. Bitki w sosie własnym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw. 3. Kompot z owoców mrożonych. | Budyń czekoladowy, pałki kukurydziane. |
03.03.2023 Piątek | Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao na mleku, marchewka. | 1.Zupa koperkowa z ryżem. 2. Kotlety z ryby, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchwi. 3. Kompot z owoców mrożonych. | Kasza jaglana z musem truskawkowym. |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie
W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy.