preloader

4.10 – 8.10.2021

                   JADŁOSPIS TYGODNIOWY

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

04.10.2021

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, ogórek, szczypiorek, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Zupa brokułowa z ziemniakami.                                                           2.Ryż na mleku z musem truskawkowym.                                  3.Kompot z owoców  mrożonych.                                            

Rogal krucho drożdżowy, dżem malinowy, herbata z cytryną, jabłko.

05.10.2021

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, ser biały, jajko, pomidor,  kawa inka na mleku ,herbata z cytryną, woda mineralna, banan.

1.Zupa z zacierką.

2.Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z marchwi i groszku.

Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto Babka piaskowa (wyrób własny), kakao na mleku, śliwka.

06.10.2021

Środa

Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, ketchup, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna,  jabłko.

1.Zupa pomidorowa z ryżem.

2.Pierogi leniwe, surówka z marchwi  jabłka i sezamu.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Sałatka owocowa z rodzynkami ,biszkopty.

07.10.2021

Czwartek

Pieczywo mieszane masło, ser biały, dżem, kasza manna na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, śliwka.

1.Zupa jarzynowa z ziemniakami.

2.Bitki schabowe w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej. 

3.Kompot z owoców mrożonych.                                                        

                                                     

Kisiel truskawkowy z jabłkiem ,  chrupki  kukurydziane.

08.10.2021

Piątek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z cytryną, woda mineralna, jabłko.

1.Zupa krupnik.                                   2.Ryba panierowana, ziemniaki,  surówka z  sałaty lodowej rzodkiewki i szczypiorku.                                                        

3.Kompot z owoców mrożonych.

Zupa mleczna z makaronem, marchewka.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :soja, gluten ,seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :pieprz, ziele angielskie liść laurowy ,oregano ,bazylia ,zioła prowansalskie ,cukier waniliowy ,majeranek ,kurkuma .Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości :glutenu ,mleka ,jaj ,soi ,selera i gorczycy